Konferenca 2019

Utrinki s konference Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar

Voditelji prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar

Napovedujemo letošnjo konferenco, nadaljevanje lanske zgodbe, ki je lani gostila več kot 400 vodij, direktorjev in predstavnikov podjetij.

Vabimo vas, da si v vaših koledarjih označite 28. maj 2019 in se nam pridružite na letošnji mednarodni konferenci z naslovom Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar: S personaliziranim pristopom do zavzetih zaposlenih, ki bo na Brdu pri Kranju.

Izhodišče konference je personalizacija, saj živimo v dobi izbire, ko lahko svoje življenje oblikujemo glede na naše osebne interese, želje in potrebe. Personalizacija je trend, ki spreminja tudi upravljanje kadrov. Enotni kadrovski modeli in rešitve zato ne morejo ustrezati vsem zaposlenim.

Ključno vlogo pri personaliziranem razvoju in ravnanju s kadri ima gotovo vodja. Sposobnost prilagojenega komuniciranja s sodelavci je tako ključna kompetenca prihodnosti, ne glede na panogo.

Vodja jutrišnjega dne se zaveda, da so zaposleni med seboj različni in v vsakem sodelavcu vidi potencial, ki prispeva k uspehu tima, podjetja in širše družbe. V luči demografskih sprememb raznolikost vidi kot prednost, ustvarja medgeneracijsko sožitje in ve, da se največje zgodbe rodijo takrat, ko vse generacije, vsi zaposleni sodelujejo. Vodja jutrišnjega dne zato pozna svoje zaposlene, je odprt in spoštljiv poslušalec, skrbi za to, kaj sporoča svojim zaposlenim in kako.

Torej…veste, kaj sporočate svojim zaposlenim? Veste, kaj oni sporočajo vam?

Dogodek je namenjen vodjem, direktorjem ter direktorjem področja upravljanja človeških virov. Zaradi velikega zanimanja za lanskoletno konferenco vas prosimo, da se čim prej prijavite (najkasneje do 30. aprila).

Govorci konference

Nika Deu je psihoterapevtka in executive coach z bogatimi poslovnimi izkušnjami s področja strateškega marketinga in coachinga, poznavanjem ustroja podjetij in razumevanjem človeške psihe, še posebej z vidika transakcijske analize. Njena poklicna pot na področju marketinga in odnosov z javnostmi se je začela v multinacionalnih podjetjih, kot sta McDonald’s in Philip Morris, leta 1998 pa se je v vlogi direktorice marketinga in odnosov z javnostmi pridružila prvi slovenski komercialni televiziji Pro Plus, kjer je delovala 10 let.

Na konferenci bo govorila o tem, kako lahko ego stanja vplivajo na oblike in uspešnost vodenja.

Bob Davids, diplomant prestižne fakultete Art Center College of Design v Pasadeni, se je svoje prve poslovne ideje lotil že pri dvanajstih letih. Od tedaj je vodil že šest zelo uspešnih podjetjih iz povsem različnih panog, od inženirstva do vinogradništva, trenutno pa gradi luksuzno letovišče v Indoneziji. Svoj poslovni uspeh pripisuje edinstveni kulturi, ki vlada v podjetjih, ki jih je vodil.

Bob Davids je eden bolj izvirnih in provokativnih umov poslovnega sveta ter soavtor knjižne uspešnice “Leadership without EGO”, ki je nastala leta 2018 v sodelovanju z Brianom Carneyjem in Isaacom Getzom.

Na konferenci bo predstavil radikalno drugačen koncept voditeljstva, ki se ne nanaša zgolj na vodjo, ampak tudi na zaposlene in zaupanje v njihove sposobnosti.

Glenn Rolfsen velja za izjemnega strokovnjaka za izboljšanje delovnega okolja in delovanja zaposlenih. Deluje v Oslu na področju zdravstvenih storitev medicine dela. Po izobrazbi je psihoterapevt, smer gestalt terapija, svoje izkušnje je pridobival v več evropskih državah. Na konferenci bo predstavil svoj koncept Gozzip, s katerim je že navdušil Svetovno zdravstveno organizacijo, govori pa o tem, kako spremeniti nezdravo in toksično delovno okolje.

Prizadeva si za izboljšanje kakovosti delovnega okolja in delovanja zaposlenih vseh generacij, kar se odraža v večji produktivnosti in zadovoljstvu zaposlenih ter znižanju absentizma, o čemer bomo več lahko izvedeli na konferenci.

Deiric McCann je direktor mednarodnega podjetja Genos International in vodilni mednarodni ponudnik izobraževanja in vrednotenja čustvene inteligence, treningov čuječnosti … Strankam po vsem svetu že več kot 25 let svetuje, kako lahko iz posameznega zaposlenega izvabijo najboljše – tako zanj kot za organizacijo. Je avtor uspešnice Karizma vodje in več drugih knjig, ki poudarjajo ključno vlogo vključevanja ljudi v poslovni uspeh.

Na konferenci bo predstavil možnosti uvajanja rešitev v podjetjih. Te temeljijo na čustveni inteligenci z upoštevanjem raznolikosti ter skupnih družbenih potreb in omogočajo plodno medgeneracijsko sodelovanje ter večjo motivacijo zaposlenih.

Dr. Samo Rugelj je dolgoletni publicist na tematskih področjih kulturne ekonomije. Diplomiral je iz farmacije, magistriral iz ekonomije, doktoriral pa s področja javnih vlaganj v slovensko založništvo, ter je avtor in soavtor številnih člankov in knjig s področja kinematografije, založništva in rekreacije. Od leta 1992 deluje tudi kot podjetnik, saj je direktor založbe UMco in njen odgovorni urednik. Ta poleg knjig izdaja tudi revijo Bukla, brezplačno revijo o dobrih knjigah.

Z nami bo delil, kaj nas lahko knjige in filmi naučijo o vodenju in nas seznanil z nekaterimi najboljšimi nedavnimi primeri.

Primer dobre prakse iz tujine bo predstavil ustanovitelj in generalni direktor podjetja Sonnentor Johannes Gutmann, ki sledi viziji in poslanstvu: »Yes, we are different.«, kar se odraža tudi v delovanju podjetja. Je pionir organskega načina pridelave hrane, zelišč in čaja, še preden je to postala tržna niša. Podjetje danes proizvaja okoli 900 izdelkov in združuje okoli 300 ekoloških kmetov, ki v harmoniji z naravo in brez kemikalij na svojih poljih in travnikih gojijo naravna zelišča, čaje in kavo prvovrstne kakovosti.

Na konferenci bomo slišali, kako mu je uspelo v domačem mestu Waldviertel zgraditi uspešno mednarodno podjetje, ki svoj dobiček deli drugače kot večina podjetij, to je – po principu skupne dobre ekonomije.

Konferenco pripravljamo Zveza ljudskih univerz Slovenije, Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad v okviru programa Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI in Moja zaposlitev – Optius

Veselimo se srečanja z vami!

Konferenco sofinancira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Program

Dostopnost