Družabno srečanje strokovnih delavcev Zveze ljudskih univerz Slovenije (ZLUS)

Konec tedna je Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj v Beli krajini gostili družabno srečanje strokovnih delavcev Zveze ljudskih univerz Slovenije (ZLUS). Preko 80 strokovnih delavcev na področju izobraževanja odraslih je v Beli krajini preživelo zanimiv dan, druženje pa je bila tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in primerov dobrih praks v našem delovanju.

Predstavniki slovenskih ljudskih univerz so se že v jutranjih urah zbrali v Črnomlju, kjer so po kratki dobrodošlici takoj odšli na pot. Ta jih je najprej vodila na Radovico v občini Metlika, kjer so obiskali šoli Brihtna glava in Bistra buča. V šolskih klopeh sta jih pričakala tovarišica učiteljica Tatjana in tovariš učitelj Andrej, s katerima so obnovili poznavanje Bele krajine in njenih posebnosti. Pouku je sledilo kosilo in obisk reke Kolpe v Podzemlju, nato pa obisk Šokčevega dvora v Žuničih. Tam sta Tončka in Boris predstavila način življenja Uskokov v dvoru in pridelavo lanenega platna od semena do gvanta. Po povratku nazaj v Kulturni dom je sledila še delavnica belokranjskih ljudskih plesov, pri kateri so pomagali tamburaši Folklorne skupine Dragatuš.

Na ZIK Črnomelj so veseli, da so imeli možnost pripraviti letošnje družabno druženje strokovnih delavcev ZLUS, s katerim so hoteli  kolegom iz celotne Slovenije na nekoliko drugačen in predvsem zanimiv način predstaviti njihove kraje.

Galerijo slik si lahko ogledate na povezavi:

Srečanje strokovnih delavcev Zveze ljudskih univerz Slovenije (ZLUS)