Brlog znanja v Pravljičnem gozdu

thumbnail_DSC03165_

V sklopu decembrskih dogodkov na mestni ploščadi v Kočevju so se tudi na Ljudski univerzi Kočevje odločili, da se obiskovalcem predstavijo s pestrimi aktivnostmi, ki v okolje prinašajo vedno nove možnosti izobraževanj in usposabljanj.

Na stojnicah v Pravljičnem gozdu so predstavljali  tekoče projekte. Na prvi stojnici so razstavili makete tarčnih vrst, ki so nastale znotraj projekta Life Kočevsko. V sklopu istega projekta je bil obiskovalcem na ogled postavljen tudi infomat, ki bo stal v Orlovi sobi v Kočevski Reki. Infomat je bil zanimiv tako otrokom kot tudi starejšim, saj na interaktiven način posreduje informacije o Reškem jezeru in tarčnih vrstah, ki živijo na omenjenem območju.

Na drugi stojnici so se predstavili s programi Univerze za tretje življenje obdobje, Oživljanja podeželja in Centra za medgeneracijsko učenje. Obiskovalci so si ogreli roke z Miklavževim čajem, ki ga je pomagal pripraviti g. Alojz Vidic, za prigrizek pa so pripravili zelenjavne in pica mafine.

Tretja stojnica, Medvedova menjalnica, je bila med vsemi najbolj obiskana. Obiskovalce so privabila sadna nabodala oblita s čokolado in stojnica polna igrač, iger, didaktičnih pripomočkov, knjig in še bi lahko naštevali. Hkrati je potekala tudi medvedova nagradna igra.

Dogajanje ob stojnicah so popestrili s kulturnim programom. Druženje so pričeli s kitarskih duetom Line in Neže Adamič. Sledil je nastop Primoža Turka v spremljavi Janija Kovačeca. Prireditev sta povezovala Žiga Murn Lindič in Tjaša Šarkezi, ki sta svoje delo opravila z veliko mero strokovnosti. Ne smemo pa pozabiti na  »čisto pravega medveda« Tima Potiska, ki je skrbel za dobro voljo.

Vsem sodelujočim se najlepše zahvaljujejo za njihov dragoceni prispevek k sooblikovanju brloga.

Sonja Hribar,

organizator izobraževanja odraslih